Bangkok part II

Here is my previous part I if you have missed it.

***

Lopburi bound

IMG_3774.JPG

Thailand is actually a big country and it has many regions. Boleh cross border ke Kemboja sebelah timur, Laos sebelah utara and Myanmar sebelah barat. Kalau belah utara, cuaca dia sejuk nyaman sikit. Kalau belah selatan, exactly like in Malaysia. Alang2 dah sampai Bangkok, why not explore other regions kan? Tak jauh pun, perhaps 2/3 hours by public transport. This trip, aku pilih Lopburi. 100 baht pergi balik by train.

IMG_3800.JPG

IMG_3807.JPG

Lopburi is quite a nice place, 3 hours from Bangkok by train. Best month to go is November/December. Famously known for its sunflower farms, the scenery is worth the cents. Kitaorang pergi pun main terjah je, takde planning sangat. Bila sampai sana, kitaorang ikut ada abangΒ ni pergi sunflower farm. Aku dgn Ika duduk dekat belakang pickup and just enjoy the ride. Hahaha padahal matahari atas kepala time tu T_T

20 minutes later,

IMG_3812.JPGYeayyyy sunflowersssss! Akhirnya kita ketemuΒ setelah setengah jam πŸ˜€

IMG_3819.JPG

IMG_3844.JPG

Sampai sini, kena jaga-jaga baju sebab biji kat tengah bunga matahari tu akan terlekat dekat baju. Habis kuning nanti -.-

 

IMG_3849.JPG

Went back to Bangkok with sunburnt yeayyyy -.-

Summary:

Lopburi has its own charms, mostly on sunflower farms. Given more time, aku nak explore the other side of Lopburi, most preferably by Couchsurfing. Lain rasa dia bila explore satu tempat dengan locals because you’ll learn a lot. In the end, tak kisahlah pergi mana-mana pun, yang penting ada values yang kau peroleh dari tempat tu. Who knows, you’ll return home as a better person? πŸ™‚

p/s: Sorry sebab tak tunjuk itineraries. Itineraries tu guidance je sebenarnya. Takyah terikat sangat dengan jadualΒ and be creative. There will be delays and not everything will work out the way you wanted. So, take your time slowly and make the best out of it. Kata bercuti en? Chill and be happy :_)

Kalau berpeluang insyaaAllah, next trip aku nak pergi Chiangmai and cross border Thailand-Laos. Can’t wait! Dahlah Bangkok tengah sejuk sekarang urghh.

Gambar ihsan Nur Ika Ireena :)) Thank you my friend!

SUNFLOWERS IN LOPBURI. DONE.

 

Saf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s