Bangkok part I

Salam perpaduan semua!

IMG_3882.JPG

Sebenarnya, pergi Bangkok ni unexpected. Since sekarang aku tengah cuti panjang gilerzzz, so aku pun ajak la kawan yang baru start cuti. Tak lain tak bukan, Ika Ireena πŸ™‚ Supposedly pergi 5 Januari tapi disebabkan harga flight tix mahal sangat, so postpone ke 12hb. Deep down hati aku, risau la jugak sebab 13hb tu keluar result A-Level. Imagine the stressness T_T But then, aku continue jelah trip Bangkok tu sebab taknak dah tangguh :>

So yeah, kitaorang bertiga ke sana and cadangnya, nak naik train. You know, nak rasa adventurous gitu? Hahaha tapi memandangkan nak jimat masa, so pergi naik flight πŸ™‚ Return ticket approximately RM300.

Bangkok is a very large city compared to KL. Population dia pun dah cecah 10 juta manusia. And, btw there are a LOT of foreigners in Bangkok. But still, I find it hard to communicate with the locals. English bukan semua paham and kena yakin dengan directions korang. That’s why it’s better to plan ahead Β πŸ™‚

MENAM CHAO PHRAYA

SAM_0995.JPG

Naik bot bendera oren pergi balik dalam 40 baht rasanya. Ada bot lain yg pergi semua temples along Menam Chao Phraya, lagi mahallah dalamm 100 baht kot.

SAM_1005.JPG

Locals sini guna waterboat as one of the public transports. Bot memang penuhΒ kalau waktu malam.

SAM_1010.JPG

IMG_3674.JPG

Patung Buddha berbaring. Tapi tak dapat snap gambar dekat tempat kaki dia sebab ada construction kat situ. Aigoo.

IMG_3698.JPG

Gambar atas ni semua dekat Wat Pho. Entrance fee 100 baht including a free mineral water. Huhu not bad jugak la kan. Banyak temple dekat situ, kalau nak fully explore dalam 2 jam. Tapi since dah petang, gerak pergi Wat Arun. Perfect timing sebab time tu almost sunset. Amazeballs yo view dia.

IMG_3769.JPG

Tapi malangnya, Wat Arun ditutup. Tak dapat nak panjat naik atas.

IMG_3752

Enjoying the sunset in Bangkok. DONE.

 

Hehe to be continued!

 

Saf

 

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Bangkok part I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s